Montažne hiše

Montažne hiše so prijazne okolju in moderno zasnovane

Nekoč so montažne hiše veljale za hitro in poceni rešitev stanovanjskega problema, množično so jih gradili po prvi in drugi svetovni vojni in so bile namenjene predvsem ljudem, ki so v vojni ostali brez strehe nad glavo. Njihovi obliki in kvaliteti se ni posvečalo preveč pozornosti, saj naj bi bile zgolj začasna rešitev, a mnoge stojijo še danes.

V zadnjih tridesetih letih pa se je podoba montažnih hiš popolnoma spremenila. S tehnološkim napredkom in posvečanjem kakovosti in detajlom so montažne hiše postale visokotehnološke in oblikovno dovršene moderne mojstrovine. Oblikovalci in arhitekti jim posvečajo več pozornosti kot kadarkoli, montažne hiše so se  spremile v dostopne, okolju prijazne in moderno zasnovane domove, z življensko dobo primerljivo s klasično grajenimi hišami.

Montažne hiše po vaših željah

Ponudba montažnih hiš še nikoli ni bila tako pestra in raznolika. Izbirate lahko med tipskimi hišami, ki jih lahko do določene stopnje prilagajate svojim potrebam in željam ali pa se odločite za popolnoma individualno montažno hišo, ki jo naredimo povsem po vaših željah. Montažne hiše so lahko eno ali večstanovanjske hiše, poslovne stavbe, šole, športne dvorane, luksuzne vile in celo proizvodne hale.

Montažne hiše so energijsko varčne

Montažne hiše pa so postale tudi sinonim za energijsko učinkovite in okolju prijazne gradnje. Izbirate lahko med nizkoenergijskimi, pasivnimi, nič energetskimi in plus energetskimi hišami, večinoma so grajene iz lesa, ki je odlični toplotni izolator, odporen tudi na ekstremne vremenske razmere in celo potrese. V kombinaciji z najnovejšo tehnologijo in vrhunskimi gradbenimi materiali tvorijo prijetno in zdravju prijazno bivalno okolje.

Montažne hiše so zgrajene v kratkem času

Ena izmed prednosti montažnih hiš je tudi čas, ki ga boste porabili za njeno izgradnjo. Sama postavitev hiše traja od dveh do šestih mesecev, odvisno od zahtevnosti in velikosti gradnje ter faze, do katere želite, da vam jo zgradimo. V podjetju Rihter bomo sami poskrbeli za vsa dela, najem in organizcijo morebitnih podizvajalcev, nadzor nad gradnjo in pravočasno izvedbo del. Ob nakupu montažne hiše prejmete zanjo tudi garancijo, ki jo lahko uveljavljate skladno s pogodbo. Odločite se lahko za izvedbo hiše na ključ, kjer boste dobili popolnoma dokončano hišo, torej v zaključni gradbeni fazi, primerno za takojšnjo vselitev ali pa se odločite samo za IV. gradbeno fazo ali delni ključ.

Vedno več ljudi po celem svetu se odloča za nakup montažne hiše. Še posebej v Evropi skupaj z ekološko ozaveščenostjo raste tudi trend nizkoenergijskih in pasivnih hiš, ki so tudi s finančnega vidika dolgoročno cenejše in bolj neodvisne od zunanjih virov energije.