Montažne kuće

Montažne kuće ekološki su prihvatljive i moderno osmišljene

Nekad su se montažne kuće smatrale brzim i jeftinim rješenjem stambenog problema, masovno su ih gradili nakon Prvog i Drugog svjetskog rata i bile su namijenjene ponajprije ljudima koji su u ratu ostali bez krova nad glavom. Njihovu obliku i kvaliteti nije se pridavalo previše pozornosti jer su trebale biti samo privremeno rješenje, ali mnoge stoje još danas.

U posljednjih trideset godina slika montažnih kuća potpuno se promijenila. S tehnološkim napretkom i pridavanjem pozornosti kvaliteti i detaljima montažne kuće postale su visokotehnološka i dizajnerski usavršena suvremena remek-djela. Dizajneri i arhitekti pridaju im više pozornosti nego ikad prije, montažne kuće promijenile su se u dostupne, ekološki prihvatljive i moderno osmišljene domove s trajanjem usporedivim s klasično građenim kućama.

Montažne kuće po vašim željama

Ponuda montažnih kuća nikad nije bila tako bogata i raznolika. Možete birati između različitih tipova kuća koje do određene razine možete prilagoditi svojim potrebama i željama ili se možete odlučiti za potpuno individualnu montažnu kuću koju ćemo izgraditi potpuno po vašim željama. Montažne kuće mogu imati jedan ili više stanova, to mogu biti poslovne zgrade, škole, sportske dvorane, luksuzne vile, čak i proizvodne hale.

Montažne kuće štede energiju

Montažne kuće postale su i sinonim za energetski učinkovitu i ekološki prihvatljivu gradnju. Možete birati između niskoenergetskih, pasivnih, nula energetskih i plus energetskih kuća, a većinom su izgrađene od drva, koje je izvrstan toplinski izolator otporan i na ekstremne vremenske uvjete pa čak i na potrese. U kombinaciji s najnovijom tehnologijom i vrhunskim građevinskim materijalima čine ugodno i zdravo životno okruženje.

Montažne kuće izgrađene su u kratkom vremenu

Jedna je od prednosti montažnih kuća i vrijeme koje ćete potrošiti na njezinu izgradnju. Postavljanje kuće traje od dva do šest mjeseci, ovisno o zahtjevnosti i veličini gradnje te fazi do koje želite da vam ju izgradimo. U tvrtki Rihter sami ćemo se pobrinuti za sve radove, najam i organizaciju mogućih podizvođača, nadzor nad gradnjom i pravodobno izvođenje radova. Prilikom kupnje montažne kuće za nju ćete dobiti i jamstvo koje možete ostvariti u skladu s ugovorom. Možete se odlučiti za izvedbu kuće na način „ključ u ruke“ gdje ćete dobiti potpuno završenu kuću, dakle u završnoj fazi izgradnje, prikladnu za trenutačno useljenje, ili se možete odlučiti samo za IV. fazu izgradnje ili djelomični „ključ u ruke“.

Sve se više ljudi u cijelom svijetu odlučuje za kupnju montažne kuće. A posebno u Europi, zajedno s ekološkom osviještenošću, raste i trend niskoenergetskih i pasivnih kuća koje su i s financijskog aspekta dugoročno jeftinije i neovisnije o vanjskim izvorima energije.