Nastanak i razvoj

Tvrtka Rihter osnovana je 1990. godine u Gornjem Gradu.

Godine 1993. tvrtka je počela obavljati svoju osnovnu djelatnost – postavljanje krovova i krovopokrivačke radove. To je bila i godina prvih zapošljavanja, uz mnogo uloženih sredstava i truda vlasnika.

Nakon nekoliko godina poslovanja nadogradili smo svoju osnovnu djelatnost i dopunili ju djelatnošću koja je povećala dodanu vrijednost i time omogućila rast tvrtke. U proizvodni program uključili smo izgradnju montažnih drvenih kuća.

Novi poslovni i proizvodni prostori

Rastom proizvodnje i prodaje postojeća lokacija ubrzo je postala neodgovarajućom za razvoj tvrtke. U industrijskoj zoni u Ljubnom ob Savinji izgradili smo nove poslovne i proizvodne prostore u kojima poslujemo od 2002. godine. Za to smo se vrijeme sa svojim proizvodima probili i na inozemna tržišta, koja su vrlo bitna za širenje i dugoročni opstanak tvrtke.

Uz trud, marljivost i posvemašnju predanost kupcima uspjeli smo se svrstati među najpoznatije tvrtke u svojoj struci, a prodaju svojih montažnih objekata proširili smo i na tržišta Europske unije i Švicarske.